Wat kost het stylen van je bruiloft?

weddingstyling - weddingplanner - kosten

Een vraag die ik vaak al vanuit mijn contactformulier gesteld krijg. Wat kost het stylen van je bruiloft nou eigenlijk? Mijn eerste reactie? Dat hangt er precies af wat je eigen wensen zijn 😉 I know, een antwoord waar je niet op zit te wachten, maar het is wel waar! Maar hoe worden deze kosten bij The Bridal Blush nou opgebouwd? Wij delen ze in in 3 onderdelen; basiskosten, materiaalkosten en bloemen.

Basiskosten

De basiskosten worden bij elke offerte toegevoegd. Dit zijn de kosten voor de voorbereidingen, het stylingplan, een detailgesprek op locatie ongeveer 2 maanden voor de bruiloft, personeelskosten voor op- om- en afbouw, transport en het laden/lossen van de bus of (vracht)wagen. Reiskosten worden apart op de offerte genoemd omdat deze voor elke locatie anders zijn. Hou er rekening mee dat we voor op-en afbouw 4 x rijden; 1 keer heen en terug en ’s nachts of de volgende ochtend nogmaals heen en terug.

Het tarief voor het inhuren van een wedding stylist bij The Bridal Blush is € 55,- ex. BTW per uur. Gemiddeld zijn we met 2 stylistes rond de 8-10 uur bezig om jullie bruiloft te stylen en weer af te bouwen. Hoe groter de bruiloft en hoe meer stylingmaterialen jullie hebben, hoe langer we hier uiteraard mee bezig zijn en met hoe meer personeel we aanwezig zijn.

Daarnaast gaat er ook flink wat tijd zitten in de voorbereidingen. Dit begint natuurlijk al bij het uitwerken van de gedetailleerde offerte en het maken van het moodboard. Dan gaan we voor jullie aan de slag met het stylingplan, inclusief bloemen, en zoeken we de juiste materialen bij elkaar. De bloemen worden besteld en ingekocht op de bloemenveiling, en gaan minstens al 6 keer door onze handen voordat het uiteindelijke ‘product’ klaar is. De materialen worden vlak voor de bruiloft door het team zorgvuldig ingepakt en in de bus geladen. Om uiteindelijk vroeg in de ochtend te vertrekken naar jullie trouwlocatie. Dit gebeurt allemaal vanuit een loods die we moeten huren voor het opslaan van de materialen. Een gemiddelde bruiloft styling inclusief de voorbereidingen kost ons als zo tussen de 16 en 25 uur. Als het een grote grote bruiloft betreft gaat dit al snel naar de 30-35 uur.

Materiaalkosten

Het woord zegt het eigenlijk al, alle materialen die wij gebruiken op jullie bruiloft vallen hier onder. Denk hierbij aan materialen die we zelf hebben zoals stoeltjes, bankjes, servetten e.d., maar ook de materialen die wij nog extra moeten inhuren voor jouw bruiloft of speciaal voor jullie bruiloft maken en/of personaliseren. Hier zitten natuurlijk allemaal huurprijzen aan. Yup, ook aan onze eigen materialen. Deze hebben wij ooit aangeschaft en hebben helaas ook een afschrijf periode. Wij proberen de materialen zo goed mogelijk te onderhouden zodat ze ‘bruiloft waardig’ zijn. Deze kosten zitten allemaal in de huurprijzen verwerkt. Ook zijn er materialen die niet hergebruikt kunnen worden zoals bijvoorbeeld kaarsen. Deze zullen wij altijd speciaal voor jullie aanschaffen.

Bloemen

Of wij nou zelf als bloemist aan de slag zijn of een andere bloemiste inschakelen, bloemen zijn ook voor ons als inkopers niet goedkoop. Het is daarom al heel moeilijk om een prijs op de offerte te plaatsen, want de prijzen van bloemen zijn elke dag anders. Het gaat net als bij vliegtickets om vraag en aanbod. Als er weinig geveild wordt van een bepaalde soort, dan zal de prijs hoog zijn. Het bloemwerk zal daarom ook altijd apart op de offerte worden benoemd. Dit ook omdat er op bloemwerk 9 % BTW zit, en op de overige materiaal- en basiskosten 21%.

Om een duidelijke en gedetailleerde offerte te ontvangen is het voor ons dan ook altijd handig om een kennismakingsgesprek in te plannen. Tijdens dit gesprek horen we graag al jullie wensen en ideeën, zodat we al een duidelijk beeld kunnen schetsen van jullie dag. Aan de hand hiervan ontvangen jullie van ons een duidelijke offerte en een klein moodboard wat hopelijk de sfeer van jullie bruiloft duidelijk weergeeft. Verder blijft het een ongoing proces, wat betekent dat er altijd nog aanpassingen gedaan kunnen worden in de styling naarmate we vorderen met het stylingplan. 2 Maanden voor de bruiloft zorgen we dat alles vast staat, zodat jullie 1 maand voor de bruiloft de definitieve factuur van mij ontvangen.

Heb je nog vragen over de styling van je bruiloft of benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op voor het inplannen van een kennismakingsgesprek!

Hi there! Wat leuk om jou hier te zien. Dit betekent waarschijnlijk dat je dé vraag hebt beantwoord met ja (of je bent alvast lekker aan het dromen)! En dan snap ik ook wel dat je lekker meteen een kijkje komt nemen bij The Bridal Blush.