Mijn geheim; de surprise wedding van mijn schoonzusjes!

Ok, dit was misschien wel het spannendste weekend in mijn ‘carrière’, dé verassing bruiloft van mijn schoonzusjes! Hoe spannend, niet normaal, want ik heb dit al maaaaanden verborgen gehouden voor Jeroen. En geloof me, dat was echt moeilijk! Maar oh wat was het mooi! En het was het zoooo waard!

Het begin

Voor mij begon het verhaal al vorig jaar zomer, niet wetende dat dit de uitkomst zou zijn. Ik kreeg namelijk een appje van Manon dat ik op 19 mei echt vrij moest houden, zonder reden. Prima dacht ik, hup in de agenda. Ik dacht dat er een aanzoek zou komen en ik daar bij moest gaan helpen. En toen was het december, ik werd door Marith uitgenodigd om te gaan lunchen bij BRASA Beemster, helemaal leuk. Maar toen ik binnenkwam zat daar ook Manon… Vreemd, maar natuurlijk super gezellig. Al snel kwam de aap uit de mouw, ze zouden gaan trouwen op 19 mei 2018, maarrrr, niemand mocht het weten!! Ik natuurlijk hysterisch, en hoe zou ik dat nou moeten verbloemen voor Jeroen??

Ik ging aan de slag

Mij is gevraagd of ik voor hen de styling en de bloemen wil verzorgen. Best een overweging om mij hierbij te betrekken, en goed van vertrouwen. Een enorme eer voor mij natuurlijk, dat ze ondanks de geheimen toch willen dat ik hen ga helpen. 

Al snel leerde ik Anna kennen, een moeder van een kind van het kinderdagverblijf van Marith (volg je het nog), die hen heeft geholpen bij de eerste voorbereidingen, en die ceremoniemeester is en de BABS gaat uithangen. Nou dat was meteen lachen, toastjes en wijn kan ik je zeggen. My kind of date 😉

En daar was ook de groepsapp ‘Gewoon Daarom’, waar alles in stond over de bruiloft. En gezellig dat het was!!

De klik was er en we konden de puntjes op de i gaan zetten. De laatste dingen werden geregeld, en ik merkte dat ik steeds makkelijker werd in het liegen 😉 Gewoon doen alsof er niks aan de hand is. Het was helemaal fijn dat ik op dezelfde dag er nog een bruiloft bij kreeg, waardoor ik daarover in ieder geval niet hoefde te liegen tegen Jeroen. Dat werd later pas lastiger…

De Stijl

Gelukkig ken ik de meiden een beetje, maar een combi vinden tussen de ik-hou-niet-zo-van-bloemen-Manon en de bloten-voeten-bomen-knuffelen-en-veel-bloemen-Marith was best een ding kan ik je zeggen. Maar goed, we knalden alle ideeën op tafel, deelden een Pinterest bord en zo ontstond de stijl van de dag. De BRASA heeft een prachtige tuin, en we wilden dan ook heel graag daar een klein Adam & Eva paradijsje maken, groen met gekleurde bloemen.

De lunchtafel mocht ook zeker niet ontbreken. Een enorm lange tafel voor alle gasten met een lange loper van Eucalyptus, boomstammen, kaarsen en bloemen. As you wish!

De laatste week

OK, dat was echt wel even ellende voor me. De lieve Jeroen heeft ondertussen zo veel voor deze bruiloft gedaan zonder dat hij het wist, de boomstammen gezaagd, de menukaarten aangepakt van de pakketbezorger, de bloemen gehaald… Arm ding. Stiekem hebben wij er natuurlijk heeeel hard om gelachen. 

Hij snapte helemaal niks van de bloemen die ik had ingekocht, de andere bruiloften waren pastel, en daar had ik in ene allemaal felle bloemen bij. Pff hoe moest ik me hier nou weer uit lullen. Ook werd hij geirriteerd omdat ik dus ’te veel had ingekocht’ (NOT), en ik hem maar geruststellen hahha. De laatste avond moest de bus worden ingeladen, maar ik wilde dat doen, hij moet absoluut niet zien wat er allemaal die bus in ging. Zo stond ik dus om 4.00 uur ’s nachts de bus in te laden, terwijl meneer nog sliep. Haha en ik achteraf maar zeggen dat ik mezelf gewoon wilde bewijzen dat ik het ook zonder hem kan (mwuahaha). M’n zusje kwam helpen, zodat hij niet ging helpen, dus toen ze er was wilde ik ook echt zo snel mogelijk de deur uit, want dan werd alles makkelijker…

De bruiloft

Na een ochtend hard opbouwen met behulp van Rebecca, Naomi en Anna, en Mariska die de andere bruiloft aan het opbouwen was, was het dan tijd dat de gasten arriveerde. Allemaal zijn ze met een smoes gelokt, hoe spannend! Ik me snel boven omgekleed en via de achterom me bij de gasten gevoegd. Op dat moment zegt Jeroen ‘waar is je zus?’. En toen kon ik m’n lach niet meer inhouden. Ik kon niet meer liegen, die laatste 10 minuten kon ik niet meer haha. Ik zei tegen ‘m dat ie geen vragen moest stellen en dat hij zo wel zou zien wat er ging gebeuren.

En daar kwam Anna, groepje voor groepje de gasten naar de tuin brengen. En daar stond het bruidspaar, prachtig gekleed bij het prieel. Jeroen en ik kwamen als tweede groep, en paps vloog me meteen om m’n nek, gewoon omdat hij door had dat ik hiermee te maken had.

Wat een emoties kwamen er vrij bij iedereen. Nie-mand wist wat er ging gebeuren, dus dat is zooo bijzonder.

De dag was prachtig, het bruidspaar prachtig, de emoties prachtig. Alles wat prachtig. Ik kan er nog zo veel meer over schrijven, maar de foto’s en het filmpje zeggen zo veel meer (filmpje heeft geen geluid, I know).

Bedankt lieve Marith & Manon, dat ik in jullie bubbel mocht zitten, en dat we iets moois hebben gecreëerd. Bedankt lieve Anna, voor al het lachen, ben blij dat ik jou ontmoet hebt en dat we dit hebben kunnen doen, we zijn voor altijd verbonden. Dank lieve Rebecca, Naomi en Mariska voor de hulp, zonder jullie had dit niet gekund. 

En vooral, bedankt lieve Jeroen, dat jij me steunt, ook als je denkt dat ik zeur omdat ik die boomstammen echt snel nodig had, en als ik ’teveel heb ingekocht’. Bedankt dat jij jij bent.

En oh ja, een verrassingsbruiloft is zo erg een aanrader! Het helemaal doen zoals jullie het willen, zonder meningen van anderen, jullie feestje. En de emoties zijn zooo bijzonder. Er zijn geen verwachtingen, het was een knalfeest in de avond, een dag om nooit meer te vergeten!

The Team

Fotografie: Amy Cook Photography

Film: Wouter Media

Bloemen & Styling: The Bridal Blush

Hi there! Wat leuk om jou hier te zien. Dit betekent waarschijnlijk dat je dé vraag hebt beantwoord met ja (of je bent alvast lekker aan het dromen)! En dan snap ik ook wel dat je lekker meteen een kijkje komt nemen bij The Bridal Blush.