Je bruiloft plannen midden in een pandemie

Ben je onlangs ten huwelijk gevraagd? Of misschien nog net voor de lockdown, of zelfs in de lockdown. Of misschien was je wel net begonnen met plannen toen alle ellende begon. Dan vraag je je wellicht af of je überhaupt wel moet beginnen met het plannen van je bruiloft? Heeft het wel zin terwijl er van alles aan de gang is? Want laten we eerlijk zijn, de wereld is een gekke plek op het moment met veel onzekerheden waar niemand antwoorden op heeft.

Er zijn natuurlijk bruidsparen die nu in het midden in het verplaatsen van hun bruiloft zitten, of het zelfs cancellen (DON’T, ZO ZONDE!) of in een soort van afwachtende modus zitten wat er gaat gebeuren. Hoe moet je eigenlijk beginnen in al deze gekkigheid? Hoe neem je beslissingen en hoe hak je knopen door? Is het niet slimmer om te wachten? Natuurlijk kan dat, je kan zeker wachten. Niks moet. Maar ondanks dat we nu in een pandemie zitten, betekent het niet dat je je bruiloft ‘on hold’ hoeft te zetten. Je kan er zeker over na gaan denken hoe je je bruiloft voor je zit, wat je wensen zijn, wie je erbij wilt hebben. En mijn advies is dank ook, DOE HET! Er is al genoeg ellende in de wereld, ga dromen, ga fantaseren, ga je favoriete leveranciers contacten. Begin met het plannen van deze prachtige dag!

De reden om WEL te gaan starten met het plannen van je bruiloft zet ik even op een rij:

  1. Je hebt er nu de tijd voor! Veel mensen zitten thuis, je bent meer samen. Dus in plaats van te Netflixen (waar overigens niks mis mee is), ga lekker Pinteresten! Maak een account aan als je die nog niet hebt en ga Pinnen. Alles in de wereld gaat nu een tandje langzamer, pak die momenten samen en bedenk samen waar jullie prioriteiten liggen. Neem een flesje wijn, maak wat hapjes en ga languit op de bank fantaseren.
  2. Het is één van de mooiste dagen van je leven waar je mee bezig bent. En als we eenmaal deze pandemie voorbij zijn gaat het leven vieren nog belangrijker zijn voor iedereen. En door je bruiloft te plannen heb je echt iets om naar uit te kijken. Het samenzijn met de mensen waar je van houdt, het glas heffen op de liefde.
  3. Je bruiloft is iets positiefs! En door dat nu te plannen en er bij stil te staan in deze gekken tijden, maakt ook dat een stuk positiever deze periode door komt. Er is al genoeg negativiteit om ons heen op het moment.
  4. Je favoriete leveranciers kunnen er bij zijn. Omdat veel bruidsparen naar volgend jaar zijn verplaatst hebben de locaties en leveranciers het ook al een stuk drukker in 2021. Dus heb je echt ‘must-have-leveranciers’, zorg dat je ze zo spoedig mogelijk benadert.
  5. En natuurlijk door lekker op tijd te starten heb je minder stress 😉 We weten allemaal dat het plannen van je bruiloft heel stressvol kan zijn, dus hoe eerder je begint, hoe minder stress je ervaart.

Wat ik dus wil zeggen, begin met het plannen van je bruiloft! Er is geen reden om te wachten. Het is eigenlijk juist een helemaal goede tijd voor heel veel redenen. En vooral het feit dat je dan lekker iets leuks om handen hebt.

In de podcast ga ik dieper op dit onderwerp in, net als in de video.

Hi there! Wat leuk om jou hier te zien. Dit betekent waarschijnlijk dat je dé vraag hebt beantwoord met ja (of je bent alvast lekker aan het dromen)! En dan snap ik ook wel dat je lekker meteen een kijkje komt nemen bij The Bridal Blush.